Averoy MC http://averoymc.org Thu, 11 Aug 2022 04:00:23 +0000 en-US hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.8.3 Kjør motorsykkel med en kropp som fungerer http://averoymc.org/kjor-motorsykkel-med-en-kropp-som-fungerer/ Thu, 11 Aug 2022 03:00:00 +0000 http://averoymc.org/?p=63 Sommerhalvåret er den beste tiden å kjenne frihetsfølelsen mens du suser av gårde på motorsykkelen.

Enten du bruke sykkelen til jobb, på ferie eller til sport, er det viktig at kroppen fungerer. Sliter du med plager etter skader eller har plager i muskler og ledd, kan dette gjøre sykkelturen både slitsom, kanskje også smertefull. Her får du tips til hvordan du kan få orden på kroppen, slik at du kan nyte turene på motorsykkelen hele sesongen.

Forebygging av skader og plager

  • Kjør motorsykkel jevnlig og tenk sikkerhet. Mange ulykker oppstår fordi føreren har lite erfaring eller fordi det er lenge siden sist en kjørte motorsykkel.
  • Tren jevnlig. I dagens samfunn er det mange som har en livsstil hvor de ikke beveger seg nok, blant annet på grunn av stillesittende arbeid. Da blir du også mer utsatt, både for akutte skader og feilbelastninger. Dette kan være fordi kjernemuskulaturen ikke er sterk nok til å opprettholde god kroppsholdning.

Søk riktig hjelp

På nettsiden Klinikk for Alle, kan du lese om ulike behandlingsformer som kan få kroppen til å fungere igjen.

Alle metoder som benyttes er godt utprøvd, og både undersøkelser og behandling utføres av personell med høy kompetanse.

]]>
Se Moto GP eller Formel 1 live http://averoymc.org/se-moto-gp-eller-formel-1-live/ Sat, 21 Nov 2020 10:58:53 +0000 http://averoymc.org/?p=48 Er du interessert i motorsport bør du unne deg en reise til utlandet for å se Moto GP og Formel 1 live. Mange nordmenn velger å reise til Spania for å se dette på Circuit de Montmeló, rett utenfor Barcelona. Ellers er det mulig å reise til byen Cádiz i sør-Spania til Circuito de Jerez – et område som er kjent også for sin produksjon av sherry.

Monaco

Monaco er kanskje et av landene som man forbinder med Formel 1 og Moto GP. Circuit de Monaco som befinner seg i Montecarlos gater, er et Mecca for motorentusiaster verden over. Dersom du vurderer å reise dit anbefales det at du gjør det i mai for å se Formula One Monaco Grand Prix, Formula E Monaco ePrix, eller Historic Grand Prix of Monaco. Disse er noen av de viktigste begivenhetene innen idretten.

Formel 1 i Europa

Det finnes utallige begivenheter i land som Italia, Portugal og Frankrike. Mer informasjon finner du online. Italia Grand Prix og Portugal Grand Prix er noe mindre populære enn Spania og Monaco, men byr på mye spennende for de entusiaster, som kan se noen av de meste kjente kjørere som finske Räikkönen eller britiske Lewis Hamilton. Les mer om det her. Ta med vennegjengen og gjør deg klar for moro og spenning.

]]>
MotoGP http://averoymc.org/motogp/ Wed, 17 Dec 2014 06:03:25 +0000 http://averoymc.org/?p=36 Akkurat som motorsporten deles inn i ulike klasser, med Formel 1 som den mest prestisjefulle, er motorsykkelsporten preget av en spesiell kjærlighet for MotoGP. MotoGP er den største og mest populære klassen for motorsykkelkonkurranser, med legendariske ryttere og overraskende løp. MotoGP består av kraftige motorsykler med 1000cc motorer, som ryttere kan akselerere fra 0 til 100 kilometer i timen på et par sekunder.Ingen Formel 1 bil kan faktisk konkurrere med MotoGP motorsykler når det kommer til fart og akselerasjon! MotoGP har gått av stabelen siden 1949, men har utviklet seg så mye siden dess at syklene er så vidt å kjenne igjen. Nå om dagen er det den unge spanjolen Marc Marquez som dominerer MotoGP, og det med kun 21 år på beina.Den regjerende mesteren spås en fantastisk fremtid med utallige gullmedaljer og en egen seksjon i historiebøkene. En annen spanjol, Jorge Lorenzo, ser ut til å være den eneste virkelige motstanderen som Marquez bør se opp for – Lorenzo har mer erfaring enn Marquez og har vært helt i hælene på sin landsmann under flere løp i MotoGP 2014. Online bettingtilbydere har derfor valgt Marc Marquez og Jorge Lorenzo som favoritter i neste års MotoGP, en konkurranse som meget sikkert vil sprenge all statistikk i fillebiter og løfte motorsykkelsporten til nye høyder.Det vil nok stå mellom Honda og Yamaha, de to største motorsykkellagene som har Marquez og Lorenzo som sine sjåfører. Lorenzo klarte dog kun å stikke av med seieren i to løp under MotoGP 2014, selv om han havnet på pallplass hele 11 ganger av de 18 løpene han var med i. Konsentrasjon, fokus og mengder med trening vil være avgjørende foran neste års mesterskap. Følg med på nyheter og oppdateringer for å vite på forhånd hvem som er favoritten.

]]>
Populære MC-sporter http://averoymc.org/populaere-mc-sporter/ Tue, 07 Oct 2014 12:36:59 +0000 http://averoymc.org/?p=16 Motocross er den motorsykkelsporten som har flest utøvere i Norge. Denne sporten kan kjøres både av barn, ungdommer og voksne. De yngste barna som kjører motocross er bare fem år gamle. Ettersom motocross kjøres på bane, og ettersom man kan konkurrere fra ung alder, er dette en populær hobby blant mange ungdommer. På banen kan de få utløp for “fartsbehovet” uten at de setter noen i fare. Freestyle motocross er ekstremvarianten av sporten. I denne sporten skal utøverne gjøre høye hopp og triks i lufta.Trial er en annen gren som er populær blant både ungdommer og voksne. I trial handler det om å ha kontroll over motorsykkelen. Utøverne skal komme seg gjennom en hinderløype, uten å sette føttene i bakken. Speedway er en fartsfylt sport som kjøres på flate grusbaner. Her handler alt om fart, og konkurransene kjøres som en serie med heat. Dragracing er kjøring over svært korte distanser.Enduro er kjøring i terrenget. Det kjøres både kortere og lengre distanser. Rally er en form for enduroløp. I et rally kan man både kjøre på veier og i terrenget. Roadracing er kjøring på asfaltbaner. Motorsyklene deles inn i ulike klasser. Noen klasser er for trimmede produksjonssykler, andre klasser er for spesialbygde motorsykler. Moto GP og superbike er to av klassene innen roadracing.

]]>
Å konkurrere i MC-sport http://averoymc.org/a-konkurrere-i-mc-sport/ Fri, 03 Oct 2014 12:34:49 +0000 http://averoymc.org/?p=14 Selv om det er morsomt å kjøre MC på veien, er det enda morsommere å konkurrere. Man trenger ikke å konkurrere på toppnivå for å ha det morsomt. Man kan også delta i en vennskapelig konkurranse sammen med venner eller andre medlemmer i MC-klubben.Motocross er den mest populære motorsykkelsporten i Norge, og det finnes motorsykler for barn helt ned til 5 år. Syklene er selvsagt tilpasset barnas ferdighetsnivå og alder. Motocross kjøres på lukkede baner.Trial er en annen populær motorsykkelsport i Norge. I trial skal man ikke kjøre raskest mulig. I stedet skal man forsere ulike hindre uten å berøre bakken med føttene. Dette krever god balanse og god kontroll på sykkelen, og derfor er sporten både morsom og krevende. Mange MC-klubber arrangerer egne motocrossløp og trialkonkurranser. Hvis man blir veldig god i en sport, kan man også kjøre NM-runder.Det kjøres både NM og Norgescup innen flere typer motorsykkelsport, men som nybegynner er det greit å starte med konkurranser på klubbnivå. Dragracing, speedway og enduro er også populære konkurranseformer. Enduro er løp som kjøres i terrenget. Isracing kjøres også flere steder om vinteren, og er en morsom utfordring. Da får man konkurrert selv på vinterstid.

]]>
Speedway http://averoymc.org/speedway/ Wed, 01 Oct 2014 12:33:34 +0000 http://averoymc.org/?p=12 Speedway er en motorsykkelsport der det kjøres på flate grusbaner. I Norge kjøres det både på spesielle baner og på travbaner. Ettersom svingene i speedway ikke er doserte, må utøverne sladde for å komme seg gjennom svingene. Speedway kjøres med spesialbygde motorsykler, som ikke kan brukes til annet enn speedway. Denne sporten er populær i Norge, og det kjøres NM i form av et endagsstevne. Men speedway er enda mer populært i andre nordiske land. Både Sverige og Danmark har førere som kjører VM-runder i speedway. Norge har fortsatt ikke det, men mange nordmenn har kjørt løp i utlandet.Selv om det ikke er norske deltakere, er det likevel spennende å følge speedway på TV. I Sverige finnes for eksempel Elitserien, som er en populær motorsport blant motorsportsfans i hele Norden. På Nordicbet har man i denne sesongen hatt muligheten til å følge oddsen for utøverne. Foran finalen var det Elit Vetlanda som hadde de laveste oddsene, og laget gjorde en strålende innsats i finalerunden.Elit Vetlanda er det mest suksessfulle svenske speedwaylaget på 2000-tallet. I årets finalerunde sikret de seg 5-1 i første heat, og deretter fortsatte laget å øke ledelsen. Etter sju heat ledet de med 27-15, og dette økte til 37-23, og da var det ikke lenger noen som tvilte på gull. Resultatet ble til slutt 57-33. Elitserien har eksistert siden 1982, da det øverste nivået i svensk speedway byttet navn fra Allsvenskan til Elitserien. Det er åtte lag som kjører i Elitserien. De dårligste lagene rykker ned til Allsvenskan. Med årets seier, sikret Elit Vetlanda seg sin åttende tittel.VM i speedway ble første gang kjørt i 1935, og vinneren ble Lionel Van Praag fra Australia. I Norge er det elleve klubber som kjører i den øverste ligaen. Norge har åtte spesialbygde baner, og idretten er organisert i Norges Motorsportforbund.

]]>
Å ta MC-førerkort http://averoymc.org/a-ta-mc-forerkort/ Sun, 28 Sep 2014 12:32:04 +0000 http://averoymc.org/?p=10 For å øvelseskjøre med MC i klasse A1 (lett motorsykkel), må man være fylt 15 år. Man må også ha fullført trafikalt grunnkurs eller ha førerkort i en annen klasse. Trafikalt grunnkurs skal gi elevene en forståelse for trafikk og er utgangspunktet for resten av opplæringen. Dersom man tar trafikalt grunnkurs på skolen, kan man ta det i 10. klasse, selv om man enda ikke har fylt 15 år.For å øvelseskjøre med mellomtung motorsykkel (klasse A2), må man være 16 år. Også her må man ha gjennomført trafikalt grunnkurs, eller ha førerkort i en annen klasse. For å øvelseskjøre med tung motorsykkel (klasse A), må man være fylt 22 år, eller ha førerkort klasse A2. Trafikalt grunnkurs må være gjennomført dersom man ikke har førerkort i en annen klasse. Man trenger ikke trafikalt grunnkurs dersom man er over 25 år eller har førerkort fra før, men førere over 25 år må likevel gjennom mørkekjøring og førstehjelpskurs før de kan kjøre opp.

]]>
Vakre MC-ruter i Norge http://averoymc.org/vakre-mc-ruter-i-norge/ Sun, 21 Sep 2014 12:31:29 +0000 http://averoymc.org/?p=8 Motorsykkelen er et fint framkomstmiddel når man vil oppleve Norge. Det er veldig mange steder man kan besøke, og med MC kommer man lett fram også på de smalere veiene. Smale og svingete veier krever selvsagt oppmerksomhet fra føreren, men MC er den ideelle måten å oppleve den norske naturen.Nord-Norge og Vestlandet er populære turistmål både for utlendinger og for nordmenn. For mange er det en drøm å reise Norge på langs, og denne turen kan selvsagt også gjennomføres på MC. Setesdalen har vakker natur, og denne veien egner seg godt for MC. På Vestlandet bør man besøke Sognefjorden, Trollstigen og Atlanterhavsveien. Ruten Sogndal-Jølster-Stryn er en populær turistrute både for bilister og MC-førere. Andre ruter man kan kjøre, er Oslo-Hemsedal-Lærdal, Haukeli-Hardanger-Voss og Gol-Voss-Bergen.Hvis man vil kjøre i Nord-Norge, bør man besøke Lofoten. En tur til Nordkapp eller langs ruten Alta-Kautokeino er også å anbefale. Fjellovergangene i Sør-Norge har også veldig fin natur. Haukelifjell, Hardangervidda og Filefjellet byr på fine naturopplevelser og herlige kjøreopplevelser. Veien mellom Hol og Aurland en annen populær rute, selv om veien er bratt og svingete, og man må være på vakt. En kjøretur langs Sørlandskysten er også herlig sommerstid.

]]>
Det beste med å kjøre MC http://averoymc.org/ Thu, 18 Sep 2014 12:30:46 +0000 http://averoymc.org/?page_id=6 MC gir en helt annen kjøreopplevelse enn en bil. Man er selvsagt mer utsatt for vær og vind, men samtidig gir MC en herlig følelse av frihet. Man kommer nært naturen og man kommer ofte lettere fram enn biler. MC gir også en annen fartsfølelse enn bil. Selv om mange bruker MC til å kjøre fort, er de fleste MC-førerne ansvarlige trafikanter. Den gode fartsfølelsen får man også når man holder seg innenfor fartsgrensene.MC gir mange muligheter, og kan for eksempel brukes som transportmiddel når man skal på ferie. MC er også lettere å parkere og billigere i drift enn en bil, ettersom den bruker mindre drivstoff. Men det er først og fremst frihetsfølelsen som lokker folk til å kjøpe MC. Ettersom man kjenner vinden og elementene på kroppen, føler man seg mindre bundet enn i en bil. Man er sin egen herre (eller dame) på veien.

]]>